Продукти, які варто їсти щодня

By

шпинат

На думку французів, шпинат – це своєрідна «мітла для шлунка». Він допомагає виведенню з організму токсинів і шлаків. У ньому містяться такі вітаміни і мікроелементи:

  • фолієва кислота;
  • набір вітамінів групи В, які добре впливають на нервову систему;
  • вітамін Е, допомагає клітинам захищатися від передчасного старіння.

Показання до вживання:

  • вагітність;
  • слабке здоров’я;
  • склероз;
  • слабкі капіляри;
  • порушення росту у дітей.

Чим можна замінити:

  • білокачанна капуста;
  • салат пак-чой і латук.

Скільки шпинату з’їдати в день: 1 миску свіжого або ½ миски приготованого.

В яких стравах використовують:

  • салати;
  • сендвічі;
  • яєчня;
  • омлет;
  • присипка для піци і гарячих страв.

помідори

Вживаючи в їжу свіжі помідори, можна заповнити дефіцит мінеральних речовин. У них міститься:

  • калій (корисний для серця, допомагає виведенню надлишку рідини);
  • магній (допомагає адаптації до морозу);
  • залізо (коли анемія);
  • цинк (для росту клітин шкіри і загоєння ран);
  • кальцій (для кісток);
  • фосфор (допомагає в обмінних процесах)
  • органічні кислоти;
  • вітаміни (В1, В2, В3, В6, В9, Е, С).

Найважливішим речовиною в помідорах є лікопін. Він фарбує томати в червоний колір; попереджає розвиток ракових клітин в кишечнику, шлунку, стравоході і легких; знижує ризик захворювань серцево-судинної системи.

Чим можна замінити:

  • кавун;
  • червоний грейпфрут;
  • папайя.

Скільки можна їсти томатів в день: 8 штучок черрі або стакан томатного соку.

  • салати;
  • в свіжому вигляді;
  • в якості соусів;
  • в супі;
  • в омлеті;
  • в гарячих м’ясних стравах.

морква

Морква містить каротин і вітамін А. Вони допомагають підтримувати гостроту зору, з часом покращують його. Так само в ній містяться вітаміни групи В, нікотинова і фолієва кислоти. Морква вважається дієтичним продуктом, в якому мало калорій, але дуже багато поживних речовин.

Чим можна замінити морквину:

  • Солодка картопля;
  • манго;
  • гарбуз.

Норма моркви в день: 1-2 штучки або ½ склянки у вигляді соку.

З чим є: в сирому вигляді з жирами (сметаною, вершками, вершковим або рослинним маслом).

горіхи

Найціннішими в волоському горісі є ядра. У них міститься 20% білків і в районі 75% висококалорійних жирів. У волоських горіхах містяться вітаміни A, B1, B6, С, Р; фітонциди; ефірні масла і дубильні речовини. Ще ядра волоських горіхів багаті кислотами омега-3, корисними для серця. А зміст поліфенолу в горіхах більше чим червоному вині. Таким чином, в них є практично всі речовини, які необхідні для здорової життєдіяльності людини.

Чим можна замінити:

  • фісташки;
  • Лісовий горіх;
  • мигдаль;
  • арахіс.

Норма горіхів в день: 7 штук.

Як є: крім як в сирому вигляді можна додавати в йогурти, салати, випічку і каші.

брокколі

Брокколі забезпечує наш організм кальцієм, фолієвою кислотою, багатьма іншими поживними речовинами. Всі вони зміцнюють кістки, допомагають поліпшити працездатність мозку і запобігають проблеми із зором, які з’являються з віком.

цільнозернові крупи

Містять такі корисні речовини:

  • вуглеводи;
  • глюкозу;
  • білок;
  • вітаміни групи В.

Допомагають в харчуванні мозку, для поліпшення короткочасної пам’яті, підвищують увагу, очищають організм від шлаків.

Найпоширеніші крупи: жито, дикий рис, киноа і гречка.

Якщо вживати ці продукти в їжу щодня, то ваш організм буде здоровим і насиченим корисними мікроелементами.

By

Related Post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code