Продукти-антиоксиданти для боротьби з целюлітом – «антицелюлітні дієти»

By

Отже, які ж продукти повинні обов’язково бути присутнім в харчуванні, направленому на боротьбу з целюлітом? В першу чергу це продукти, багаті речовинами-антиоксидантами. Ці речовини нейтралізують дію потенційно небезпечних вільних радикалів ще до того, як вони встигають зруйнувати живу клітину. Людський організм здатний виробляти власні антиоксиданти у вигляді ферментів глутатіонпероксидази і супероксідісмутази.

Багато природні антиоксиданти містяться в деяких продуктах харчування і, потрапляючи в наш організм, служать справі нашого спасіння. Серед них найбільшою ефективністю володіють бета-каротин (вітамін А), вітамін С, вітамін Е і селен. Крім того, для створення власних антиоксидантів наш організм потребує достатньої кількості цинку, міді і марганцю.

Антиоксиданти є природними цілителями тканини і можуть сприяти оздоровленню пошкоджених клітин в міру старіння нашого організму. На ділі за допомогою цих ефективних оздоровлюючих речовин можна і значною мірою загальмувати або навіть запобігти багатьом вікові процеси. Ми можемо захистити свій організм oт руйнування вільними радикалами, якщо усвідомлюємо необхідність споживання природних антиоксидантів з харчових продуктів. Нижче мова піде про деякі чудових харчових продуктах, які настійно рекомендуємо вам регулярно включати в свій повсякденний раціон харчування.

Бета-каротин

Джерелами бета-каротину служать солодка картопля, морква, шпинат, спаржева капуста, зелень, коренеплоди, солодкий червоний перець, мускусна диня, папайя, абрикоси.

Вітамін С

Поповнити запаси вітаміну С допоможуть цитрусові, мускусна диня, томати, картопля, спаржева капуста, брюссельська капуста, білокачанна капуста, цвітна капуста, листова капуста, солодкі перці.

Вітамін Е

Вітамін Е в достатній кількості містять недробленого зерно, зелень, проросле пшеничне зерно, пшеничне масло, насіння соняшнику, мигдаль, рослинне масло, отримане методом холодного пресування.

селен

Цей необхідний для боротьби з целюлітом мікроелемент містять булочки і хліб з недробленого зерна, проросле зерно пшениці, недробленого зерно пшениці, спаржа, спаржева капуста, цибуля, часник, томати, білокачанна капуста, яєчний жовток, морські продукти, молоко.

Оновлення колагенових волокон

При нормальних умовах приблизно половина наших колагенових волокон замінюється через кожні 5-7 років. На ділі ми можемо підсилити цей процес, включаючи в свій повсякденний раціон деякі особливі фрукти. Наприклад, ананаси і папайя містять цінні ферменти: бромелаин і папаїн, які, зокрема, сприяють і оновленню колагенових волокон. Плоди манго і ківі також містять в значній кількості деякі ферменти, які вносять певний вклад в освіту нових колагенових волокон. Тому всі ці чотири види фруктів обов’язково повинні бути присутніми у вашому харчовому раціоні, але вживати їх слід виключно в сирому вигляді і в період їх природного дозрівання.

Є їх можна в природному вигляді, а можна приготувати з них пюре, подрібнивши плоди в міксері. В останньому випадку у вас буде на столі дієтичний сніданок або легка закуска-делікатес.

Кілька зауважень у вигляді попередження. Постарайтеся не переїдати цих фруктів, так як в надлишку вони можуть привести до подразнення слизової оболонки ротової порожнини. І ще, якщо Ви хворі на виразку шлунка або дванадцятипалої кишки, всі перераховані вище фрукти начисто втрачають свої цілющі властивості, тому що вживати їх при наявності таких захворювань не слід.

Зміцнюйте свої капіляри!

Ряд досліджень, проведених в Європі, продемонстрували, що у жінок, які страждають від целюліту, були слабкі капіляри. Як було зазначено раніше, саме надмірна інфільтрація зі слабких капілярів в значній мірі ініціює процес утворення целюліту. Таким чином, зміцнення стінок капілярів призведе до істотного поліпшення загальної мікроциркуляції рідини і в результаті ускладнить процес утворення целюліту.

Деякі поживні речовини, а саме біофлавоноїди і вітамін С в певній мірі сприяють поліпшенню функцій капілярів. Цікаво відзначити, що багато харчових продуктів, які допомагають у створенні капілярів з міцними стінками, містять також у великій кількості калій. І це не просто збіг.

Біофлавоноїди є природні речовини, які містяться в овочах і фруктах – особливо в тих, в яких міститься вітамін С.

Ці два з’єднання діють паралельно і в результаті зміцнюють капіляри, роблячи їх більш еластичними. Найбагатшим джерелом біофлавоноїдів є цитрусові апельсини, грейпфрути, лимони, а також виноград, абрикоси, суниця, папайя, чорна смородина, диня і вишня. Містяться біофлавоноїди і в деяких овочах – наприклад, в капусті-спаржі, солодкому червоному перці і томатах. Безумовно, всі ці фрукти і більшу частину овочів необхідно вживати в їжу виключно в сирому вигляді. З зернових в найбільшій кількості вітамін С міститься в гречці і каші з гречаної крупи. І навіть одна з найпопулярніших наших приправ – гіркий перець – теж містить вітамін С.

By

Related Post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code