Як зробити піцу корисніше

By

Ніщо так не вражає, як піца? Ця хрустка жувальна скоринка, гострий соус і липкий сир – ось з чого зроблені мрії. Але цей пізній перекус або піца з доставкою не здається. цілком корисним і здоровим.

Чи може ваш сирний пиріг бути частиною здорової їжі ?! (Будь ласка, скажіть так. Будь ласка, скажіть так.)

Скажи мені правду: здорова і корисна піца?

«Не можна заперечувати, що в піці зазвичай багато натрію (бекон, ковбаса), калорій, насичених жирів і рафінованих вуглеводів», – говорить Джинджер Хултін, доктор медичних наук, представник Академії харчування та дієтології. (Буо.) Вона каже, що найбільші винуватці в цьому харчуванні – це плавлений сир і м’ясна начинка.

Все, що потрібно, щоб влаштувати здорову вечірку з піцою!

Але правда в тому, що піца складається з тих же компонентів, що і будь-яка інша їжа – вуглеводів, білків і жирів, – каже Кара Харбстріт, RD, творець центру правильного харчування. «Вона дає вам те ж саме: енергію, смак і задоволення, – каже вона. – Крім того, томатний соус багатий вітамінами і антиоксидантами ».

Але тип піци має значення. Наприклад, два шматки піци Pizza Hut Supreme – увінчані пепероні, приправленою свининою, яловичиною, грибами, зеленим перцем і червоним цибулею скибочками:

770 калорій
41 г жиру (16 з насичених жирів)
71 г вуглеводів
1780 мг натрію
6 г клітковини
33 г білка

А ось і хороші новини: піца може бути корисною.

«Піца може бути прекрасним засобом для овочів багатьох сортів», – каже Халтін. Створення власної піци в домашніх умовах може мати велике значення. Фактично, здорова і корисна домашня піца може бути більш поживним вибором. Одна порція (близько двох скибочок) виходить на:

490 калорій
16 г жиру (3 г насиченого)
66 г вуглеводів
520 мг натрію
6 г клітковини
18 г білка

«Є багато способів зробити піцу, і деякі з них легше і більш багатими поживними речовинами, чим інші», – говорить Мелісса Джой Доббінс.

Як я можу зробити піцу корисніше і здоровіше?

Так багато способів.

Почніть з скоринки

«Ви можете значно зменшити калорії і натрій, маючи більш тонку кірку, чим звичайну товсту або наповнену кірку», – каже Халтін. Хочете збільшити клітковину? Спробуйте замість цього цельнозерновую кірку. Якщо ви хочете проявити творчий підхід, замініть свою звичайну скоринку грибами чи капустою, кольорова капуста це додаткові овочі і поживні речовини.

Виберіть здоровий соус

Традиційний червоний соус багатий вітамінами А, С і лікопін, і це найкращий варіант в порівнянні з вершковими соусами. Якщо ви не любитель томатного соусу, рекомендується спробувати песто або соус на основі оливкової олії для додавання корисних жирів.

Будьте уважні до сиру

Це дійсно залежить від вас, але Кара Харбстріт радить використовувати нормальна кількість сиру. Сир забезпечує кальцій і білок, так що у нього є якісь – то переваги. Тільки не перебільшуйте кількість.

Виберіть правильні начинки

Доббінс пропонує дотримуватися овочів, які багаті клітковиною і різними вітамінами. Уникайте м’ясних начинок або вибирайте більш тонкі, менш оброблені варіанти, такі як курка. Халтін каже, що сучасні рекомендації пропонують обмежити споживання обробленого м’яса, такого як бекон, ковбаса і пепероні, які багаті натрієм і насиченими жирами.

Не забувайте про порції

Хоча те, що ви кладете на свою піцу, має значення, як і те, скільки ви їсте. «Порція – це одна річ, яку ви повинні розглянути, коли ви їсте ви легшу піцу або залишається лише насолоджуватись декадентської версією», – каже Халтін.

Але в кінці дня, якщо ви жадаєте піци, ніщо так не зачепило, як хороший сирний шматок. Халтін каже: «Якщо хочеш піцу, їж піцу!»

By

Related Post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code