Продукти, які розріджують кров краще аспірину

By

Підвищена в’язкість крові негативно позначається на її транспортної функції: доставка поживних елементів і кисню до органів і тканин сповільнюється. Густа кров також небезпечна через високий ризик тромбоутворення.

Створювані згустки можуть привести до розвитку варикозу або тромбофлебіту, а також спровокувати інсульт та інфаркт. Справитися з проблемою допоможуть продукти, які розріджують кров краще, чим аспірин!

  1. Жирні сорти риби
  2. Кайенський перець
  3. Гірчиця
  4. чорниця
  5. Куркума
  6. Які продукти не можна їсти при загусанні крові

Жирні сорти риби

Форель, лосось, сьомга, а також більш бюджетні оселедець і скумбрія насичені цінними жирними кислотами Омега-3. Вони знижують рівень «поганого» холестерину в крові і нормалізують її складу.

Кайенський перець

У складі перцю присутній алкалоїд капсаїцин, який знижує в’язкість крові і попереджає формування згустків. Приправа також добре зміцнює судинні стінки.

Гірчиця

Всі види гірчиці дуже корисні для серцево-судинної і кровоносної систем. Вітамін В6 і Омега-3 у складі цього продукту добре знижують в’язкість крові, чистять і зміцнюють кровоносні судини. Тому при схильності до тромбоутворення намагайтеся частіше додавати в страви насіння і пасту з гірчиці.

чорниця

За рахунок високого вмісту саліцилатів чорниця руйнує кров’яні згустки і перешкоджає утворенню тромбів. Подібними властивостями володіє ожина, кизил, малина, журавлина і брусниця.

Джерело фото: pixabay.com

Куркума

Індійська спеція куркума розріджує кров і сприяє її очищенню. Крім того, вона покращує травлення, прискорює метаболізм і благотворно впливає на стан шкіри. Намагайтеся частіше додавати куркуму в овочеві салати.

Які продукти не можна їсти при загусанні крові

У числі заборонених продуктів булочки, тістечка, білий хліб, жирні молочні і кисломолочні продукти, ковбаси, консерви і будь-який алкоголь. Під забороною також картопля, волоські горіхи і банани, так як в них багато вітаміну К, який підвищує згортання крові.

Врахуйте, що корекція раціону проводиться тільки з дозволу лікаря. Поєднання дієти для зниження густини крові з прийомом антикоагулянтів може призвести до ускладнень!

By

Related Post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code