Продукти-жіросжігателі

By

Боротьба із зайвою вагою штовхає багатьох жінок на шлях вживання жиросжигающих препаратів та БАДів сумнівного походження. Це спочатку ризиковане заняття, та й у фінансовому сенсі вельми витратна. Набагато безпечніше і здоровіше користуватися природними засобами – харчовими продуктами-жиросжигателями. Природні способи завжди менш ризиковані для здоров’я, тому поговоримо про них більш детально. Сучасна дієтологія розділяє продукти, що спалюють жир на дві базові різновиди – рідкі та тверді. Природно, їх можна поєднувати в раціоні, підсилюючи ефект руйнування жирових клітин.

Рідкі борці з жиром

1. Вода. Про важливість цього елементу раціону зайвий раз розповсюджуватися не варто, оскільки кожен, хто хоч якось цікавився схудненням і здоровим харчуванням, знає про виняткову важливість правильного питного режиму. Щодо денної норми існують різні думки і підходи, тому краще підійти до питання фундаментально – з урахуванням способу життя, антропометричних даних, віку і навіть темпераменту. А ось «класичний» ранковий склянку води натщесерце практично не має протипоказань! Випивайте його кожен день, і обмінні процеси гарантовано прискоряться, допомагаючи спалювати зайву жирову тканину при будь-якому рівні фізичних навантажень.

2. Зелений чай. Це засіб також можна віднести до класичних натуральним засобам спалювання жиру, що використовуються сучасною дієтологією. Крім прискорення метаболізму (з цією метою його краще вживати в охолодженому вигляді) майже не ферментований чай має також потужний антиоксидантний ефект. Все це в комплексі не тільки дозволяє позбавлятися від зайвого жиру, але і перешкоджає відкладенню нової тканини.

3. Кава. Самий дискусійний пункт нашого списку. З одного боку, користь кофеїну і теоброміну для «екстреного» розгону обмінних процесів безсумнівна. Особливо якщо мова йде про регулярні фізичні навантаження. Але з іншого – кава несе в собі ризики для серцево-судинної системи і з часом послаблює свій жироспалюючий ефект. Багато фахівців рекомендують не користуватися цим жиросжигателем на постійній основі, а застосовувати тільки в екстрених випадках, коли організм не вчасно «заснув».

4. Лимонна вода. Її також краще вживати перед сніданком, щоб з самого ранку підстьобнути метаболізм. Природно, даний продукт слід використовувати з максимальною обережністю при підвищеній кислотності шлункового соку та інші проблеми шлунково-кишкового тракту. Деякі спортсмени-бодібілдери використовують таку воду під час тренувань в період сушіння, так що жироспалюючий ефект цього рідкого продукту безсумнівно великий.

5. Фреши. Користь свіжих соків з наслідках фруктів і овочів теж не викликає сумніву, але цим засобом потрібно користуватися правильно. Самі по собі такі соки жир майже не спалюють, навіть якщо використовувати надкорисну інгредієнти. Краще використовувати фреші в якості перекусу між основними примами їжі або навіть замість вечері (не частіше трьох разів на тиждень). У першій половині дня краще кислі соки, в другій – більш щадні слизову шлунка. Правильно підібрана суміш овочевих соків з м’якоттю і зовсім здатна стати повноцінним прийомом їжі, що значно прискорить спалювання підшкірного жиру.

6. Червоне вино. Це засіб здавна використовується в європейській народній медицині. У нього маса відмінних якостей, починаючи з мікроелементів і складних кислот, закінчуючи підстьобує ефектом для ендокринної, нервової та травної систем. А ось щодо широко рекламованої здатності знижувати апетит не все так просто. У деяких навіть половина келиха сухого червоного навпаки викликає приступ голоду – мабуть багато що залежить від культурних стереотипів та національних звичок. Великого жиросжигающего ефекту від вина чекати не варто, але певним чином впливати воно безсумнівно надає. Якщо з’явиться бажання використовувати даний засіб на постійній основі, то консультація фахівця вкрай бажана.

Тверді спалювачі жиру

1. Ягоди і фрукти. Цей пункт багато в чому перегукується з описом свіжих соків. Занадто великого ефекту від вживання цих продуктів чекати не варто, проте без них процес спалювання жирів буде набагато більш повільним. Невелика калорійність, ударна доза вітамінів і мікроелементів, фруктових кислот і складних біологічно активних речовин – все це вкрай корисні властивості, які допомагають розщеплювати жирову тканину на тлі дієти і фізичних навантажень. Існує популярний постулат, що чим кисліше ягоди і фрукти, тим швидше прийде результат. Частково це правда, але краще не гнатися за швидкістю, а використовувати продукти по сезону – так схуднення буде більш гармонійним і стійким.

2. Каші. Цей пункт у багатьох новачків викличе здивування – адже каші калорійні і можуть навпаки додати зайві кілограми. Можуть, але тільки при вкрай малорухливому способі життя і неправильному їх використанні. Злакові продукти рекомендовано використовувати в якості сніданку, причому деякі види начебто гречаної крупи краще запарювати з вечора і вранці розводити молоком. Достатня кількість енергії перед складним робочим днем ​​допоможе активізувати роботу основних систем. Само по собі це жир, звичайно, не спалює, але страхує від руйнування м’язової тканини, що часто буває на тлі стресу. Плюс до всього, каші відмінно очищають організм від побічних продуктів травлення і інших токсинів.

3. Молочні продукти. Це досить широка група продуктів з різним спектром і навіть механізмом дії. В дієтології особливо популярний сир, оскільки він є одним з найцінніших джерел протеїну при мінімумі калорій і високу живильну цінність. Окрема тема – кисломолочні напої. Ця група продуктів зараз випускається переважно в знежиреному вигляді, що додатково сприяє схудненню. Корисні бактерії допомагають налаштувати більш високу швидкість метаболізму, особливо у вечірній час, чого досить непросто домогтися іншими природними методами. Жирні ж продукти на кшталт сирів слід вживати за рекомендацією дієтолога, оскільки вони не сприяють зниженню зайвої ваги, і можуть використовувати тільки в комплексних дієтах.

4. Овочі. Ще одна велика група продуктів-жироспалювачів, яка вимагає більш глибокого підходу при системному схудненні. Головний їхній ефект заснований на регуляції рідини в організмі, насичення його вітамінами, очищенні за допомогою харчових волокон і зниженні калорійності їжі. У всіх овочів виділяються один-два з перерахованих аспектів і «універсального жироспалювача», на жаль, не існує. Але можна виділити, наприклад, капусту, стручкову квасолю (вона не відноситься до бобових), огірки, буряк, томати і т.д. Сезонні овочі, вирощені на відкритому грунті особливо смачні і принесуть більше користі.

5. Гострі спеції. Цей пункт цінний тільки при здоровому травленні. Особливо гарний для спалювання жиру червоний перець, який активізує обмін речовин і сприяє виділенню гормонів задоволення. Він дозволяє зробити смачною навіть прісну дієтичну їжу. Використання гострих спецій (найкраще купувати готові суміші в східних магазинах) дозволяє розширити кулінарні горизонти повсякденного харчування і не дати заснути метаболізму.

6. Грейпфрут і інші цитрусові. Про цю групу продуктів чули всі, так що немає потреби повторювати загальновідомі факти. Додамо лише, що цитрусові краще вживати з усіма плівками, оскільки в них міститься найбільша кількість біологічно активних речовин, що відповідають за жиросжигание.

7. Імбир. Вельми доступний і дуже потужний спалювач жиру. Рецептів з цим коренем або готовим порошком з нього величезну кількість, починаючи з напоїв, закінчуючи дієтичної випічкою. Для більш гармонійного і передбачуваного ефекту все-таки краще застосовувати свіжий корінець.

8. Яблука. Їх ефект заснований на великій кількості клітковини, вітамінів і притупленні почуття голоду. Яблучний перекус дозволяє без проблем практикувати дробове харчування і зменшувати загальну калорійність щоденного раціону.

By

Related Post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code